Als eerste stop van mijn zoektocht naar duurzame verhalen in Colombia, was ik in het dorpje Minca. Een klein bergdorpje in Noord-Colombia, dat zichzelf de ecologische hoofdstad van Colombia noemt. Helemaal mijn plek dus.

In Minca struikel je zowat over de biologische boerderijen, of finca’s, zoals ze zo mooi in het Spaans heten. En bij één van die finca’s, El Arca Minca genaamd, kwam ik iets tegen dat in mijn ogen wereldproblemen zou kunnen oplossen: een plantaardige riolering!

Al het afvalwater van de boerderij kwam terecht in een systeem van planten en bacteriën dat het water zo zuiverde, dat er water van drinkwaterkwaliteit overbleef! Paul en Heidrun, de bewoners van de boerderij, leidden me rond en legden me uit hoe het systeem werkt. Bekijk de vlog hieronder:

Vlog: Plantaardige riolering El Arca Minca

Zou jij zo’n systeem wel in je huis willen? En zou je het water durven drinken? Of wil je iets anders delen? Laat het me weten in de reacties!

= Kom in contact =

Zin om samen de wereld te redden? Of heb je iets anders te melden of te vragen? Vul dan onderstaand formulier in, of stuur me een privé berichtje op Instagram.

"We are the first generation to feel the impact of climate change and the last generation that can do something about it."

- Barack Obama.

Volg me hier